Familjefoto och blyga barn i studio | Barnfotograf Hörby Lund Eslöv

Jag har nyligen fått en bokning av en mamma som hade sett mina bilder på Facebook och velat boka barnfotografering och familjefoto hos mig. Hennes två barn – en treåring och ett litet spädbarn på 2 månader skulle fotograferas då. Jag ställde ett ar frågor och skickade en inspirationstavla med “What to wear” guide  men det fanns oro. Denna mamma var orolig för att treåringen skulle bli svår att fånga på bild, “hon gillar inte när man tar foto på henne”, hade hon skrivit i sitt mejl. Jag var ärlig och svarade att jag provar gärna men jag kan inte göra några underverk. I slutändan är det barnet själv som bestämmer och jag försöker vara lyhörd och respektera barnets integritet. Men bilderna då? Föräldrar vill ju föreviga de barn som är blyga också. Jag tar gärna en utmaning.

I lördags fick jag träffa denna härliga familj och deras fina flickor. Jag tog extra tid på mig för att prata och lära känna denna söta treåriga damen. Jag fick se ett barn som var blyg men ändå nyfiken och kreativ.

Som förskollärare och fotograf har jag tillräckligt erfarenhet av hur man få ett barn nyfiket och få deras uppmärksamhet. De vanligaste “knepen” är att sjunga en sång, leka lekar, busa och ha kul. Såpbubblor brukar också fungera väldigt bra. Det funkar på 99,9% barn jag träffar.

Det funkade den här gången också och vi fick till och med några glada skrattbilder med!

Är du också sugen på att ge bort fina familjefoto i julklapp? Mejla mig idag och berättar hur du vill bli fotograferad med din familj. Du och ditt barn är välkomna till min studio i Hörby och har du en dotter som gillar fina klänningar och glitter så finns det möjlighet att låna något vacker plagg som finns i studion.

barnfotograf Skånesyskonfotograf i Lundfamiljefotograf i Lund

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Skicka din förfrågan

Skicka

Har du frågor och funderingar eller vill du boka en fotografering, fyll i formuläret nedan och jag återkommer inom 24h.

Menu