Naturliga nyföddbilder och fokus på kärlek och familj | nyföddfotografering i Skåne

Naturliga nyföddbilder? Vad är det för något?

Naturliga nyföddbilder eller poserade nyföddbilder? Vilka föredrar du? Ända sedan jag börjat lära mig att fotografera nyfödda bebisar trodde jag att poserade bilder är det som kunder vill ha.  Jag sökte perfekta rekvisita för att posera den nyfödda bebisen på ett perfekt sätt ( jag var alltid så noga med att fingrarna skulle vara utsträckta istället för att bebisen skulle ha NATURLIGT knutna händer ). Men även om jag blev bättre och bättre på att posera nyfödda i dessa gulliga poser blev jag inte riktigt nöjd. Jag började ifrågasätta det jag höll på med och jag ville ha en förändring.

2015 fick jag till en perfekt “womb pose”, en av de svåraste poserna som finns inom nyföddfoto

Jag kände att det var något som fattades och det tog ett par år innan jag insåg att jag ville ta naturliga nyföddbilder, bilder på den nyfödda bebis precis som hon är utan att behöva klä ut den nyfödde i mössor, pannband och små söta hängslebyxor (ja, jag måste erkänna att jag tycker fortfarande att många av nyföddrekvisita är jättesöta även om jag själv inte använder dem längre). Och istället för att försöka mot alla odds få bebisen att somna och utsätta de trötta föräldrarna för en 3-4 timmars maraton i studion (hur mysig den än är!) har jag bestämt mig för att satsa på att ge mina fina kunder en positiv upplevelse och låta de att vara med! Gissa om det uppskattades?

Idag föredrar jag att ta naturliga nyföddbilder istället. Bilder när bebisen sover i mammas eller pappas famn, bilder som visar hela familjens kärlek till den nya lilla personen. Bilden som inte bara SER vackra ut utan KÄNNS ännu bättre. 

För ett tag sedan gick jag en online kurs som jag hittat på det amerikanska forumet Clickin Moms. Kursen handlade om lifestyle- inspirerade nyföddsessioner vilket innebär i stort sett naturliga nyföddbilder fotade oftast hemma hos en kund  utan mängd av rekvisita och onaturliga poser. Barnet ligger oftast tryggt i föräldrarnas famn eller sover gott – i egna kläder – i sin egen lilla säng. Låter det skönt? Jag tycker det. För att testa detta  gjorde jag en lifestyle inspirerad nyföddfotografering i Malmö och det var en av de mysigaste plåtningarna jag någonsin gjort!  

naturliga nyföddbilder -barnfotograf Lund
naturliga nyföddbilder -barnfotograf Lund

Tidlösa och vackra bilder hjälper dig att minnas den unika tid när din bebis får fortfarande plats i dina händer.

Jag skojar inte med er – när jag tänker tillbaka eller tittar på de bilder jag tog på nyfödda för 2-3 år sedan, är allt jag ser fina bilder på en söta bebisar. Idag när familjer kommer till min studio med sitt nyfödda barn skapar jag bilder utan mängd av rekvisita men som istället visar familjen som är helt förälskad i den nya livet då KÄNNER jag något mer och inte bara tycker att bilden är fin.

Vad tycker du? Mer eller mindre poserade nyföddbilder? Skriv gärna en liten kommentar nedan – jag vill gärna veta om jag är ensam om det eller om det är fler av er som saknar KÄNSLAN i de traditionellt poserade nyföddbilderna.

Vill du också boka en fotografering? Skicka ett mejl och berätta det för mig! Hoppas att vi ses!

http://www.photoartstudio.se/kontakt

no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Skicka din förfrågan

Skicka

Behandling av personuppgifter enligt GDPR

PhotoArt Studio värnar om din integritet och du kan därför känna dig säker på att dina personuppgifter behandlas på ett såväl juridiskt som etiskt korrekt sätt.

Insamling av uppgifter

PhotoArt Studio samlar information om dig när du fyller i och skickar din förfrågan angående bokning av fotografering via kontaktformuläret på hemsidan (www.photoartstudio.se).

Insamling av personuppgifter sker inom ramen för vad som är nödvändigt, rimligt eller förväntat för att möjliggör och förenklar kommunikation mellan oss. Du som blir kund hos PhotoArt Studio lämnar följande personuppgifter:

-ditt fullständiga namn

-e-post

-telefonnummer

Du som anlitar PhotoArt Studions tjänster kommer även att signera ett porträttavtal. I avtalet framgår bland annat att bilderna från ditt urvalsgalleri lagras digitalt för att möjliggöra efterbeställning av bilder. Dessa bilder förvaras på säkert sätt på externa diskenheter hos fotografen. I avtalet har du som kund också möjlighet att samtycka till, respektive inte samtycka till att bilderna används i PhotoArt Studions marknadsföring. Det betyder att bilder från din fotografering endast visas online eller i fysisk form om du har samtyckt till det. PhotoArt Studio lämnar heller aldrig vidare dina bilder till tredje part utan ett samtycke från dig som kund.

Utdrag eller radering av uppgifter

Om du skulle ha önskemål om att personuppgifter och bilder raderas är du välkommen att kontakta PhotoArt Studio via info[at]photoartstudio.se

Menu