Tyra, nio månader senare – syskonfotografering

Syskonen Edvin och Tyra hade jag träffat en gång förut – Edvin, en härlig tvååring full av energi fotograferade jag för första gången när han var 10 månader gammal. I somras blev Edvin storebror och jag fick äran att fotografera lillasystern Tyra som vid fotograferingstillfället var endast ett par dagar gammal.

Det är så roligt varje gång jag får följa barnen och föreviga deras viktiga milstolpar! Tyra har nästan börjat gå så att stanna på plats när man är hos fotografen var inte poppis! Om ni någon gång träffat en tvååring, eller kanske till och med har en tvååring hemma så kan ni föreställa er vilka energiknippor de är! Det gäller att vara snabb, jag kände mig som en Ninja med en kamera då jag försökte att ta en bild på de tillsammans.

Vi började med några snabba porträtt på syskonen på en säng som jag har i studion. Det blev en perfekt bakgrund för mysiga bilder på båda barnen samtidigt. Sängen i studion är en uppblåsbar madrass som jag köpte på JYSK och den är verkligen till stor hjälp när jag fotograferar småbarn i studion. Det blir mycket enklare att få bilder med äkta myskänsla när man fotograferar där. Dessutom gillar jag den vita bakgrunden som ger mina bilder en ren och minimalistisk ‘look’.

När jag såg att syskonen började tröttna fick storebror en liten paus och jag fortsatte med att ta några enskilda porträtt på Tyra. Och eftersom hon har redan börjat resa sig upp och försöker gå så använde jag min laxrosa karmstol som Tyra kunde stötta sig mot. Ett par syskonfoton till där både mamma och pappa fick hjälpa till.

Och det som brukar alltid hjälpa när barnen inte riktigt samarbetar – såpbubblor!

En trälåda brukar bli perfekt att ha en snabb 10 månaders bebis i så vi kunde avsluta denna syskonfotografering med ett par glada bilder på Tyra.no comments
Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Skicka din förfrågan

Skicka

Behandling av personuppgifter enligt GDPR

PhotoArt Studio värnar om din integritet och du kan därför känna dig säker på att dina personuppgifter behandlas på ett såväl juridiskt som etiskt korrekt sätt.

Insamling av uppgifter

PhotoArt Studio samlar information om dig när du fyller i och skickar din förfrågan angående bokning av fotografering via kontaktformuläret på hemsidan (www.photoartstudio.se).

Insamling av personuppgifter sker inom ramen för vad som är nödvändigt, rimligt eller förväntat för att möjliggör och förenklar kommunikation mellan oss. Du som blir kund hos PhotoArt Studio lämnar följande personuppgifter:

-ditt fullständiga namn

-e-post

-telefonnummer

Du som anlitar PhotoArt Studions tjänster kommer även att signera ett porträttavtal. I avtalet framgår bland annat att bilderna från ditt urvalsgalleri lagras digitalt för att möjliggöra efterbeställning av bilder. Dessa bilder förvaras på säkert sätt på externa diskenheter hos fotografen. I avtalet har du som kund också möjlighet att samtycka till, respektive inte samtycka till att bilderna används i PhotoArt Studions marknadsföring. Det betyder att bilder från din fotografering endast visas online eller i fysisk form om du har samtyckt till det. PhotoArt Studio lämnar heller aldrig vidare dina bilder till tredje part utan ett samtycke från dig som kund.

Utdrag eller radering av uppgifter

Om du skulle ha önskemål om att personuppgifter och bilder raderas är du välkommen att kontakta PhotoArt Studio via info[at]photoartstudio.se

Menu